Nyheder

Gymnasieelev og klimaforandringer?

By april 12, 2019No Comments

Fredag den 15. marts tog nogle af vores elever ud for at demonstrere foran Christiansborg i forbindelse med klimalovgivning. Vi bad Anna Petrea om at fortælle om sine oplevelser den dag.

1.) Hvorfor tog du ud for at demonstrere foran Christiansborg i fredags?

Jeg tog ind for at demonstrere foran Christiansborg, fordi jeg mener, at klimaet er vigtigt, og at vores fremtid er vigtig. Under klimaaftalen i Paris i 2015 blev der lavet en aftale om, at temperaturstigningen skal holdes under to og meget gerne 1,5 grader. Dette betyder, at vi ikke kan fortsætte, som vi har gjort hidtil, men at vi bliver mere bæredygtige og udleder mindre CO2. Det håber jeg politikerne på Christiansborg vil se, og derfor tog vi ind på Christiansborg. Samtidig tog jeg også derind for at minde unge på min alder, om at vi skal passe på vores klima hver især, så godt som vi nu kan. Jeg håber, at kulturen vil ændre sig over de næste år, og flere vil begynde at leve et mere klimavenligt liv.

2.) Var der noget der tydede på at der skulle ske en forandring i forhold til klimalovgivning i Danmark?

10.000 mennesker mødte op inde i København foran Christiansborg (ca. 25.000 i hele Danmark), så jeg håber politikerne vil indse, at der skal gøres noget i Danmark for at minimere de klimaforandringer, som allerede er i gang. Jeg håber også at mange af de vælgere, der skal stemme lige om lidt, vil tage klimaet med i deres overvejelser, når de går ind i stemmeboksen til sommer.

3.) Hvad fik du ud af dine oplevelser til demonstrationen?

Jeg synes, det var en vild oplevelse at møde op inde foran Christiansborg og bare se utrolig mange mennesker, der ligesom mig ønskede at lede fokus hen på klimaet. Det har også fået mig til at indse, hvor mange der ønsker at passe på klimaet, og at jeg virkelig ønsker selv at passe på det, så vidt det er muligt.