Vær den bedste, du er

MØD EN

HKGYM’ER

Læs om fællesskabetSkriv dig op

VOXPOP

FELIX 2. G: "FÆLLESSKABET ER FOR VILDT!"

Hvordan er fællesskabet på HKGYM?

Felix: Fællesskabet på HKGYM er energisk og trygt. Når man er på HKGYM, kan man føle sig tryg i sig selv. Man er omringet af en flok mennesker på sin egen alder, der har meget energi til at snakke og hygge. Jeg mener, at HKGYMS sociale atmosfære er meget ligesom en efterskoles, på den måde, at alle er rare mod hinanden. Det skyldes nok også vores kernegrupper, der består af elever fra alle klasser og en lærer. Kernegrupper styrker relationerne mellem de indbyrdes klasser, men det styrker også fællesskabet med lærerne, da de viser, at de faktisk holder af en, og prøver at få en til at trives, både socialt og fagligt.

 

Hvordan oplever du det faglige niveau og undervisningen?

Felix: Jeg oplever, at det faglige niveau og karaktergivning er baseret på ens mere overordnede præstation i de enkelte fag. Jeg oplever, at lærerne fokuserer mere på hver elevs indbyrdes præstation i klassen, end bare deres afleveringer og prøver. 

Ved at lærerne fokuserer mere på eleven som en ven, end eleven som en man skal have igennem gymnasiet så hurtigst muligt, opnår man et højere fagligt niveau, og dermed et bedre undervisningsforum

 

Hvorfor valgte du HKGYM?

Jeg havde oplevet nogle folkeskoleår fra 6.-9. klasse, hvor jeg fik nye lærere, der virkelig pressede meget på i forhold til fagligheden. Deres undervisning var baseret på en førhen gående klasse, de havde haft siden 1. klasse, og da de gik ud af 9. klasse, havde klassen et gennemsnit på 11,3. Så jeg havde en meget presset skolegang. Derfor var jeg så glad for at finde ud af, at der var et gymnasium, der havde nogle gode værdier, og et godt syn på lærer-elev forholdet. Jeg hørte, at på HKGYM havde lærerne lyst til at vide, hvem jeg var som person, og ikke bare mit faglige niveau. Det er hovedgrunden til, at jeg startede på HKGYM..

VOXPOP

SOFIE 1. G: "LÆRERNE HAR TID TIL MIG"

Hvordan er fællesskabet på HKGYM?

Fællesskabet på HKGYM er helt fantastisk både i klassen og på tværs af årgange. Der er ikke et øjeblik hvor man er i tvivl om, at man hører til, for der er plads til alle. Der er en hyggelig efterskoleagtig stemning, og man falder hurtigt på til og føler sig tryg.

 

Hvordan oplever du det faglige niveau og undervisningen?

Da vi ikke er så mange i klassen, har lærerne tid til hver enkelt elev, og det kan mærkes. Lærerne sørger for at opretholde et højt niveau ved både at have tid til at hjælpe de elever, der har det svært, men også udfordre de elever, der har lettere ved opgaverne. På den måde får alle rigtig meget ud af undervisningen. Man er heller ikke bange for at stille spørgsmål. Lærerne er alle super søde og lytter gerne til feedback for at gøre undervisningen mere spændende. 

Hvorfor valgte du HKGYM?

Jeg havde oprindeligt HKGYM som en plan B, hvis jeg ikke kunne lide at gå på et større gymnasium. Men som jeg tog rundt de forskellige steder til Åbent Hus, blev jeg mere og mere usikker. Da jeg var til Åbent Hus på HKGYM følte jeg mig utrolig velkommen og tryg. Folk havde tid til at snakke med mig, og jeg turde at spørge ind. Jeg fik bare en fornemmelse af, at det her var det rigtige sted for mig. Før jeg havde været derinde, var jeg bange for, at jeg ikke ville passe ind. Jeg troede heller ikke, at jeg ville kunne tage rejsen på en time med tog hver dag for at komme i skole. Men efter Åbent Hus vidste jeg, at jeg ville være mere end velkommen, og rejsetiden vænnede jeg mig hurtigt til, efter jeg startede.