Et væld af gode grunde...

VÆLG DIN STUDIERETNING

SAMFUNDSFAGLIG

Du skal vælge den samfundsfaglige studieretning, hvis du er interesseret og engageret i samfundsforhold og politik. Vi vil gerne udfordre dig til at engagere dig i den daglige samfundsdebat og fremtidige udvikling af Danmark. Undervisningen på den samfundsfaglige linje giver dig den nødvendige viden og grundlag for at kunne gøre det. Samfundsfag spænder bredt med fokus på både økonomi, politik og sociologi.

Vi bor tæt på Folketinget og mange andre vigtige institutioner, og kan dermed følge beslutningsprocesserne relativt tæt, og deltage i arrangementer, hvor vi også kan prøve at lade vores meninger kom til orde. 

Samfundsfag på A niveau kan kombineres enten med Engelsk A eller matematik A alt efter om du er mere kommunikation/internationalt minded, eller om du mere er til at knække talkoden og gerne vil kunne underbygge din argumenter med statistik og matematiske modeller.

MUSIKFAGLIG

Musiklinjen er for dig, der elsker musik. Her skal du både spille, synge, lytte, samarbejde og give dig i kast med musikteori.

På musiklinjen lærer du alt det der skal til for at bestå musik på A-niveau og mere til. Udover det teoretiske fylder den praktiske del rigtig meget, og på HKGYM har vi et rigt musikliv både i timerne, i pauserne og efter skoletid. Vi har årlige koncerter og musikholdene får rig mulighed for at vise hvad de kan i forskellige sammenhænge. Derudover er der masser af muligheder for at høre live-musik, og bruge Københavns mange musiktilbud til inspiration i undervisningen. 

Du kan kombinere musikken med engelsk A eller matematik A, begge fag vil understøtte den musikfaglige udvikling

Naturvidenskab

Naturvidenskab er for dig, der kan lide at stille spørgsmål til, hvorfor universet, mennesker og naturen er skruet sammen som de er – lige fra menneskets mindste celler til hvorfor himlen over os er blå. Vi har brug for dygtige naturvidenskabelige folk – ikke bare dem der kan udvikle Danmark og gøre os stærke internationalt, men også dem som vil føre udviklingen på et etisk forsvarligt plan. 

Om det er biologi eller fysik der er hovedfaget, så vil 3 år på den naturvidenskabelige linje give dig mange svar, lade dig eksperimentere selv og ruste dig godt til en videre uddannelse inden for naturvidenskab. De naturvidenskabelige fag bliver især i 2. og 3.g undervist på relativt små intime hold, hvor man ikke bliver glemt og tabt, hvis emnerne skulle blive lidt svære. 

Universiteterne og DTU ligger ikke langt væk, og vi gør ofte brug af de tilbud om foredrag og eksperimenter som udbydes derfra.