Ikke kategoriseretNyhederNyheder forside

Idræts-lejrskole på Skovbo Efterskole.

By februar 24, 2020januar 18th, 2021No Comments
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Idræts-lejrskole på Skovbo Efterskole. I sidste uge var tiden afsat i idrættens tegn, for alle eleverne på HKGYM. Efter undervisningen tirsdag drog eleverne fra 1 og 2g. mod Ringsted. På efterskolen blev eleverne mødt af deres idrætslærer, Frederik. Der var planlagt et otte modulers langt idrætsprogram. Eleverne skulle nemlig introducere og selv sammensætte et opvarmningsprogram.

I fællesskab afprøvede alle eleverne et, på forhånd planlagt, opvarmningsprogram. Derefter blev de undervist i, hvilke delelementer det er vigtige at have for øje i planlægningen af et opvarmningsprogram. Efter det teoretiske undervisningsforløb blev eleverne delt op i grupper. Der skulle de selv planlægge et opvarmningsprogram. Kravene var at programmet skulle vare ca. 15 min, indeholde sving, løb, gang, hop og styrketræning, samtidig med, at den selvvalgte musik skulle spille med de rette BPM. 2gerne havde fået en ekstra lille udfordring, da de skulle lave en film med deres træningsprogram, dette var deres produkt for dette forløb. Eleverne brugte deres tid flittigt og produktivt i de skønne omgivelser, på Skovbo Efterskole.

Det var dog ikke hele tiden der blev brugt på idræt. Eleverne havde også undervisning i sprogfagene, samfundsfag og naturgeografi. Når der ikke var undervisning, var der rig mulighed for at hygge sig i dagligstuen med spil, snak og afslapning. Onsdag aften var dømt fælles hygge, hvor to elever havde planlagt aktiviteter, som eleverne fra både 1. og 2g var med til.

Som afslutning på idrætsforløbet skulle grupperne præsentere deres opvarmningsprogram for resten af klasserne. Her blev kroppen virkelig brugt af eleverne i begge klasser. Der var nemlig fem grupper i 1g og fire grupper i 2g. Så alle var mindst i gang i en time med opvarmning. Heldigvis var der pauser mellem alle programmerne, da eleverne lavede evalueringer for alle programmerne i fællesskab.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]